Hoppa till sidans innehåll
Foto: Uwe Puls

Nytt från Svenska Sjö, mars 2019

19 MAR 2019 19:12
Svenska Sjö meddelar och tipsar försäkringstagarna!
  • Skapad: 19 MAR 2019 19:12

Glädjande besked till våra kunder.

Vi på Svenska Sjö har bara en sak för ögonen. Att ständigt utveckla de bästa båtförsäkringarna och trygghetslösningarna för dig och din båtklubb. Våra kunder får 2019 dela på 6 373 348 kr i resultatbonus. Beloppet dras av som resultatbonus på 2019 års förnyelse faktura. Det har blivit möjligt genom att kostnaden för tidigare års skador som nu avslutats blivit lägre än förväntat.

Resultatbonusen
Du ser resultatbonusen på din förnyelsefaktura som ”Resultatbonus” och den baseras på den premie du betalade 2018 och den är beräknad på att du är kund i ytterligare 12 månader. Förnyelsen skickar vi som vanligt till dig ca 45 dagar innan den ska betalas.

Ökade stölder av nyare utombordsmotorer
Vi ser att en större andel av motorstölderna sker från båtar som inte förvaras på båtklubbsområden och att det då främst är motorer från 50 hk och större som stjäls. Vi vill därför göra de berörda båtägarna medvetna om den ökade stöldrisken. Ju större och nyare motor, desto större stöldrisk.

Tänk på hur du förvarar din båt och båtmotor 
Har du en båt med utombordsmotor så tänk på att förvara den på ett sätt som gör det svårt för tjuven att stjäla den. Montera gärna av utombordsmotorn och förvara den på inlåst säkert ställe alternativt lämna in den på vinterförvaring i samband med service. Förvara gärna båten på en båtklubb eller annan plats där det finns bevakning. Undvik att ha båten på en enslig fritidshustomt, lätt att se från vägen, eller vid en obevakad och ensligt belägen brygga. 

Titta till båten även när den ligger på land
Även när båten ligger på land sker det skador. Stölder under torrperioden har ökat och står nu för ca hälften av antalet. Snötryck och stormskador har också ökat. Likaså sjunkskador efter oväder, inte minst om båten ligger oskyddad. Om du tittar till båten löpande och framförallt efter ett oväder så kan många skador undvikas eller minimeras. Tänk på att förvara båten så att skador kan undvikas, så långt det går, vi hoppas på din hjälp.

Skribent: Uwe Puls
Epost: Adressen Gömd

Säker hamn

 

If:s Säker Hamn certifiering är en trygghetscertifiering av svenska småbåtshamnar. Certifieringen ställer krav på skydd mot öppen sjö, kontroll över andrahandsuthyrning och bevakning för att minska stölderna.

Postadress:
Borstahusens SS - Segling
C/o Maria Ekstrand, Löpargatan 56 D
26145 Landskrona

Besöksadress:
Nedre gatan 63
26161 Landskrona

Kontakt:
Tel: +4641825768
E-post: This is a mailto link

Se all info