Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I Skåne, precis som på måga andra håll i Sverige, har man länge sett problemet med förlorade ungdomar efter optimistjolleåren. För att hitta lösningar har Martin Strandberg nu anställts som projektledare på halvtid.
 
Här träffas seglingens ledare - tränare, instruktörer, funktionärer och domare från såväl klubbar, klass- och distriktsförbund för att genom dialog sprida erfarenheter och idéer som ger inspiration inför framtiden.
 
Haverdalsstrands Segelsällskap (HSSS) bildades 1968 och har sedan dess bedrivit seglingsverksamhet på Båtabacken i Haverdalsbukten strax norr om Halmstad. Nu har deras uppskattade seglarskola blivit certifierad av Svenska Seglarförbundet.
 
Den tredje omgången av Allsvenskan Segling avgjordes i helgen på Munksjön i centrala Jönköping. Något överraskande var det Malmö SS som tog hem segern, endast en poäng före tabellettan från KSSS.
 
Den 11-12 november genomförs World Sailings Offshore Personal Safety Course på Kärringön på Västkusten. En kurs som leder till ett certifikat som havskappseglare ofta behöver när de ska tävla internationellt.
 
En VM-medalj, en särskild insats som ideell ledare, en arrangör som har skördat extra mycket beröm? Oavsett motivering – nu kan du fram till den 15 september ge förslag till årets utmärkelser i svensk segling.
 
Helgen 11 - 13 augusti gick Champions League-kvalet i Sankt Petersburg och vi från Cape Crow Yacht Club var den enda svenska klubben på plats.
 

Kansliet sommarstängt

(2017-07-17 13:30)
Kansliet på Djurgården, Stockholm, har sommarstängt mellan 17 - 30 juli.
 
Vi välkomnar Stockholm Kiteboardklubb till Svensk Segling. En klubb som beslutat att gå med i Svenska Seglarförbundet bland annat på grund av förmånerna det ger de medlemmar som vill tävla.
 
Nu i juli släppte Nämnden för Båtlivsutbildning, NFB, nyheten att en svenskanpassad VHF simulator för övning till SRC intyg nu finns på deras hemsida. Simulatorn kommer också att börja användas för genomförande av det praktiska provet.
 
Andra dagen av Jr Cup bjöd på perfekta seglingsförhållanden, tio lyckliga lag som fick segla M32 med Team Flux och ett bonus race för ungdomar från Kungälv som aldrig tidigare seglat. Dessutom fick seglarna besök av Måns Holmberg.
 
Årets roligaste tävling för klubbens juniorlag är igång igen på Marstrand. Igår var alla 35 lagen på invigning hos Arnell på Kajen och skålade i must ifrån Nöddö Musteri. Nu är tävlingen i full gång och juniorerna är laddade för tre dagar seglingskul
 
Succén Sailing Champions League fortsätter. Utöver eventen i St Petersburg och Porto Cervo kommer i år också St Moritz stå värd för liga seglingen mellan klubbar ifrån Europa och USA.
 

Arrangörer sökes

(2017-06-28 13:37)
Arrangörer sökes till Allsvenskan 2018! Ta chansen att arrangera en fantastiskt roligt tävling på hemmaplan.
 

Ny klubbkonsulent i Öst

(2017-06-27 10:38)
Stockholms Seglarförbund blir det tredje området att tillsammans med Svenska Seglarförbundet rekrytera en klubbkonsulent. Vi välkomnar Hasse in i teamet!
 

svenskasjo_190x158

 

 

 

Säker hamn

 

If:s Säker Hamn certifiering är en trygghetscertifiering av svenska småbåtshamnar. Certifieringen ställer krav på skydd mot öppen sjö, kontroll över andrahandsuthyrning och bevakning för att minska stölderna.

Postadress:
Borstahusens SS - Segling
C/o Maria Ekstrand, Löpargatan 56 D
26145 Landskrona

Besöksadress:
Nedre gatan 63
26161 Landskrona

Kontakt:
Tel: +46 418 25768
E-post: This is a mailto link

Se all info