Hoppa till sidans innehåll

Aulin Ocean Race 2022

27 MAJ 2022 16:51
Bilden: Starten utanför Borstahusen torsdag 26 maj kl. 19.00.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2022 16:51

Bilden: Starten utanför Borstahusen torsdag 26 maj kl. 19.00, bottenrevade segel. 6,5 timme senare anlände man till Rödvig, 47 sjömil söderöver, vind 5-15 m/s, 11 knop i strömmen utanför Kastrup.
Returstart fredag kväll, Cara Mia är först i hamn följd av Avocada som anländer Borstahusen lördag morgon
 3:51:50 och maxfart 11,3 knop.

Saxar från besättningen på Why Knot från Ålabodarna:

Jag älskar segling, jag älskar när det blåser mycket och Why Knot går så bra i de hårdare vindarna.
I torsdags den 26 maj var vi tre segelbåtar, Avocada, Cara Mia från Borstahusen och Why Knot från Ålabodarna som seglade Aulin Ocean Race ner till danska Rødvig cirka 50 sjömil från våra hemmahamnar.
Vi visste det, vi ville det och vi utmanade vindarna när vi på kvällen klockan 19 hissade våra segel med rev 2 redan från startlinjen för en fartfylld segling under natten mot målet.
Det blev bitvis tuffa byvindar på över 18 m/s och snabba farter på de tre båtarna som ofta kom över 10 knop och jisses vad vi njöt. Att segla i vindar som ligger stadigt på 12-14 m/s och de kraftiga byvindarna under åtta timmar kräver full koncentration hela tiden.
Att segla under dessa hårda förhållandena kräver en mycket kompetent besättning, bra lagarbete och en båt man kan lita på. Jag litar alltid fullt ut på att Why Knot levererar det hon ska även om hon inte är den snabbaste alltid, men så trygg och glad jag är i henne.
Vila nu under dagen och sedan middag på restaurangen på kvällen innan vi återigen hissade segel för att segla hem i samma starka vindar. Nattsegling när det är som bäst.
Det var nu ännu bättre vindriktning som gjorde att vi kunde gå direkt på vårt mål. Det var bara vinden som hade dämpat sig lite. Medel låg fortfarande kring 12-14 men toppnoteringen hade halkat ner från 18 till 17 m/s .
Min underbara besättning, Nils, Jörgen och Peter var på topp hela tiden. Ni var fantastiska som jobbade så intensivt för att vi skulle segla så optimalt och säkert som möjligt timme efter timme. Vilka killar ni är, så stolt att ha er med.

Ett stort tack till arrangörerna av Aulin Ocean Race, en social kappsegling vänner emellan som fixade allt så perfekt inför och under. En mycket trevlig segling som vi gärna återkommer till nästa år.

Stort tack till alla som var med!


Skribent: Uwe Puls
E-post: Adressen Gömd

Säker hamn

 

If:s Säker Hamn certifiering är en trygghetscertifiering av svenska småbåtshamnar. Certifieringen ställer krav på skydd mot öppen sjö, kontroll över andrahandsuthyrning och bevakning för att minska stölderna.

Postadress:
Borstahusens SS - Segling
C/o Maria Ekstrand, Löpargatan 56 D
26145 Landskrona

Besöksadress:
Nedre gatan 63
26161 Landskrona

Kontakt:
Tel: +4641825768
E-post: info@borstahusens-ss...

Se all info