Hoppa till sidans innehåll

Båtjobb på land

16 OKT 2018 22:54
Nu när båtarna är på väg upp på det torra kan man redan nu börja tänka på vårens arbeten. Det som görs nu slipper man att göra till våren!
  • Skapad: 16 OKT 2018 22:54

Tänk på att vid skrapning, slipning och målning av båtar ska marken täckas så bra som möjligt så att färgspill/skraprester/damm etc kan omhändertas.

Torrslipar man bottenfärg bör man ha ett effektivt filter som hindrar spridning av slipdamm, detta ur hälsosynpunkt och med tanke på spridningsrisken till andra båtar. För att ytterligare förhindra spridning av partiklar i luften är det en stark rekommendation att man även klär in arbetsplatsen med pressenning runt båten.

Vid våtslipning behövs marktäckning av pressenning eller motsvarande för att kunna samla upp spillet.

Vid blästring eller målning inom hamnens område är båtägaren ansvarig, därför måste du säkertsälla att ingen annan båt eller utrustning kan skadas av spill.

Färgburkar, färgrester, penslar, rollers, motorolja, konserveringvätska, glykol och andra kemikalier får inte lämnas kvar under båten eller på uppställningsplatsen. Dessa skall omedelbart avlägsnas på ett säkert sätt.

Ovanstående inklusive övrigt farligt avfall etc skall av båtägaren transporteras snarast till kommunens uppsamlingsplats för detta. (LSR).

Var rädd om vår miljö samt din egen och dina grannars hälsa.

Naturskyddsföreningens tips finner du HÄR.

Skribent: Uwe Puls
Epost: Adressen Gömd

Säker hamn

 

If:s Säker Hamn certifiering är en trygghetscertifiering av svenska småbåtshamnar. Certifieringen ställer krav på skydd mot öppen sjö, kontroll över andrahandsuthyrning och bevakning för att minska stölderna.

Postadress:
Borstahusens SS - Segling
C/o Maria Ekstrand, Löpargatan 56 D
26145 Landskrona

Besöksadress:
Nedre gatan 63
26161 Landskrona

Kontakt:
Tel: +4641825768
E-post: This is a mailto link

Se all info