Hoppa till sidans innehåll

Ström & Vatten över vintersäsongen

20 OKT 2021 14:54
  • Skapad: 20 OKT 2021 14:54

Vintertid kommer vatten ute på kajer, bryggor och hamnplanen att kopplas bort under vintern. Vattnet kopplas bort för att skydda rör och ventiler från frostsprängning. Detta sker vid första köldknäppen eller senast ca en vecka in i November.
(På norra sidan av hamnen är vattnet redan bortkopplat pga renoveringen av kajsidan)

Strömförsörjningen ut på kajer och bryggor kommer att kopplas bort vid första risk för högvatten eller i början på november.

På hamnplanen kommer strömmen att vara fortsatt inkopplad.

I perioden 1 november - 1 april SKALL inkoppling ske via kWh-mätare, kontakta hamnmästarna för rekvivera en sådan, antingen via en på blå sladd eller en traitionell kWh-mätare. Det är din skyldighet att kontrollera så att mätarställningen blir rätt, både vid inkoppling och urkoppling, samt att din mätare blir noterad som inlämnad. Taxan är 2,50 kr/kWh.

Det är fritt att ladda batteriet över ett dygn vid ett enstaka tillfälle, då skall det finnas en lapp på kabeln med info om inkopplingstid, namn/båtplats, och noteringen "batteriladdning".

Kablar som finns inkopplade utan mätare eller utan notering om "batteriladdning" kommer att kopplas ur, vid upprepning tas kabeln bort.

 

Skribent: Uwe Puls
E-post: Adressen Gömd

Säker hamn

 

If:s Säker Hamn certifiering är en trygghetscertifiering av svenska småbåtshamnar. Certifieringen ställer krav på skydd mot öppen sjö, kontroll över andrahandsuthyrning och bevakning för att minska stölderna.

Postadress:
Borstahusens SS - Segling
C/o Maria Ekstrand, Löpargatan 56 D
26145 Landskrona

Besöksadress:
Nedre gatan 63
26161 Landskrona

Kontakt:
Tel: +4641825768
E-post: info@borstahusens-ss...

Se all info