Hoppa till sidans innehåll

Mars 2022, info till medlemmar/båtägare

29 MAR 2022 15:31
Vad händer på hamnen?
  • Uppdaterad: 29 MAR 2022 15:31

Hej alla båtägare/medlemmar!
I skrivande stund är naturen god, solsken, 1,7 m/s sydlig vind och 7 lätt kylslagna grader i skuggan. Dock bättrar det väl på sig en liten aning när man väl kommer fram till en vindskyddad plats. De som tidigare i veckan sysslade med lite båtfix gjorde rätt val, en ännu kallare vind lär snart svepa ner från norr.
Vad händer på hamnen just nu? Nedan lite blandad info:
Hamnmästarna har i veckan tvättat kajerna skinande rena, inte en måslort eller några alger så långt ögat kan nå. Vi får hoppas att de så förblir tills säsongen börjar på riktigt.
Vårt mastskjul är i princip klart och färdigrenoverat efter den hemska branden som totalt förintade Bengtsson båtvarv. En ny väggbeklädnad mot norr, ny takpapp, några nya dörrar och lampor mm.
Nyckel finns där nyckeln till mastkranen håller hus. Ett kodlås sätts in så fort vi får tag i en reservdelsdosa.
På norra kajsidan, längst ut mot fyren till, håller SSE/Marcon på med att renovera de första 40 metrarna. Blir klart i början på maj, fortsättning följer efter säsongens slut.
På norra sidan håller man även på med att förlägga en ny kabelmatning ut till elskåpen. Nya skåp sätts upp vid Fiskarnas kaj och vid flytbryggorna enligt samma system som innan, dvs BEAS skåp med debiteringssystem där man köper ett "Hamnkort för el" i BEAS-automaten eller av Hamnmästarna.
Första gemensamma sjösättningen sker nu på fredag, den 1:e april. Resterande sjösättningar sker Fredag 22/4, Lördag 23/4, Fredag 29/4, Fredag 6/5, Lördag 14/5. Teckningslistor finns i Klubbhuset, observera att inbetalning görs i samband med att du bokar in dig, allra senast en vecka innan sjösättningen. 
Var noga med att kolla i vilken ordning båtarna skall sjösättas, den är inte nödvändigtvis samma som i den ordning du antecknade din båt på listan. Se till att vara på plats i god tid, ha en medhjälpare med dig. Ta bort båten direkt efter sjösättning från mastkranskajen så att nästa båt har fritt att sjösättas.
Direkt efter att din båt ligger på plats tar du bort allt material från din plats på land och ser till att det är sopat, rent o snyggt. Om du behöver hjälp med att transportera bort vaggan från hamnplanen kontaktar du Hamnmästarna. Kan din vagga fällas ihop / plockas ner så gör du det, då kan den staplas vid förvaring. Se till att den även är märkt med båtplatsnummer / namn etc.
Absolut senast den 21-22 maj skall samtliga båtar vara sjösatta och hamnplanen helt rensad.
Tisdagen den 24 maj har vi allmän hamnstädning dit alla är välkomna att hjälpa till.
Teckningslistor för vakttjänstgöringen finns i klubbhuset, men plockas ner på torsdag 31/3. De som inte skrivit in sig kommer att få en slumpvis vald tid.
I Kansliet härskar Birgit oinskränkt över allt som har med det administrativa att göra, med god hjälp från Benny S och Maria E.
Öppet är det följande tider:
Måndag kl 14-18, övriga vardagar kl. 9 - 14.
(Kan vara bra att veta för alla som ska hämta ut sina båtplatsmärken, sätt dessa på plats INNAN sjösättningen så är det gjort).
Hamnmästare Al jobbar 8-16.30, Jan jobbar 8-12.
Vattenslangar kommer att sättas ut efterhand i veckan, även ute på kajerna.
Observera att du som bottenslipar skall lägga en presenning eller liknande under båten för att kunna samla upp miljöfarligt slipdamm. Du forslar själv detta till LSR för omhändertagande.
I vår miljöstation lägger du följande avfall från hamnen/din båt i separata återvinningskärl:
Matavfall i brun påse, tomma plåtburkar,
Glas (färgat-ofärgat skiljs åt).
Kartong (som du lägger in i platta paket, INTE en hel kartong!).
Små batterier till ficklampor mm, glödlampor/LED-lampor.
Sedvanligt restavfall läggs  därefter separat.
Oljecistern för använd motorolja, spillolja, kontakta hamnmästaren.
OBS,  Diesel eller bensinblandad olja får inte hällas i spilloljetanken ! 
Exempel på sådant som du INTE lägger i Miljöhuset utan som du själv transporterar till LSR återvinning på Stuverigatan:
Båtbatterier/startbatterier, Motordelar, WC-stolar, Tvättmaskiner, Segel, Fendrar, Brandsläckare, Gasoltuber, Stegar, Presenningar, Färgburkar/penslar.
Med andra ord: ALLT som är miljöfarligt/skrymmande tar du själv hand om.
Vill passa på och påminna om BSS årsmöte på torsdag den 31 mars kl 19.
Efter sedvanligt möte blir det kort info om hamnen i övrigt, kaffe och fikabröd från Bengtsson Bästa, därefter berättar några medlemmar om Round Denmark Race & Midsummer Sail.
Vi kommer att ha en mindre GP-segling i klassen 5o5 den 4-5 juni, vi söker funktionärer som kan delta en eller två dagar. Anmälan till This is a mailto link.
Juniorerna kommer att ha en del båtfix på söndag från kl 11. De tar säkert emot några "handymen" som har lite tid över!
Medlemsavgiften till BSS bör du redan ha betalat, annars är det hög tid. Info om den finns här:
I samband med detta så se gärna över att du har ett uppdaterat passerkort innan 1 maj, kan vara bra att ha vid vakttjänsten. Uppdatera kortet hos Hamnmästaren.
Sist men absolut inte minst...
Innan årsmötet startar kommer vi att samfällt tacka den vinterbadare som larmade brandkåren på nyårsdagens morgon kl 04.30 och förmodligen förhindrade att ett antal master blev obrukbara.
Välkomna!
Länkar till 2022 års seglingar:
Midsummer Sail, Wismar / Töre
Round Denmark Race, Aarhus
Skribent: Uwe Puls
E-post: Adressen Gömd

Säker hamn

 

If:s Säker Hamn certifiering är en trygghetscertifiering av svenska småbåtshamnar. Certifieringen ställer krav på skydd mot öppen sjö, kontroll över andrahandsuthyrning och bevakning för att minska stölderna.

Postadress:
Borstahusens SS - Segling
C/o Maria Ekstrand, Löpargatan 56 D
26145 Landskrona

Besöksadress:
Nedre gatan 63
26161 Landskrona

Kontakt:
Tel: +4641825768
E-post: info@borstahusens-ss...

Se all info