Hoppa till sidans innehåll
Foto: Uwe Puls

Rapport från Polisen / CoBoats

16 APR 2021 22:05
Aktuell Polisrapport regionsvis
  • Skapad: 16 APR 2021 22:05

Rapport för vecka 15 finner du HÄR

SENASTE POLISRAPPORTEN – VECKA 1-15 2021

Årets tydliga nedgång i frekvens är sannolikt en effekt av Covid-19:
Återigen ses samma lägre frekvens totalt sett med alla brott med internationell relation som under månaderna mars och april under år 2020. Mycket av den lägre frekvensen av brott har troligen att göra med de inhemska och utländska reserestriktioner som är satta. Kontrollverksamheten som nu också mer och mer utökas, i samverkan mellan Polis-Tull och Kustbevakning och genom verksamheterna inom båtklubbar och båtsamverkan kommer förhoppningsvis ha en bra påverkan under säsongen. Vi får hoppas på det.

Brottsligheten med inverkan av internationella brottsnätverk är fortfarande påtaglig i landet och inget av de större kända nätverken synes ännu ha upphört med sin brottslig verksamhet. Vi kan troligen förvänta oss en uppgång i frekvens av båtrelaterade stölder framöver, ju närmare sjösättningstiderna vi kommer.

Skribent: Uwe Puls
E-post: Adressen Gömd

Säker hamn

 

If:s Säker Hamn certifiering är en trygghetscertifiering av svenska småbåtshamnar. Certifieringen ställer krav på skydd mot öppen sjö, kontroll över andrahandsuthyrning och bevakning för att minska stölderna.

Postadress:
Borstahusens SS - Segling
C/o Maria Ekstrand, Löpargatan 56 D
26145 Landskrona

Besöksadress:
Nedre gatan 63
26161 Landskrona

Kontakt:
Tel: +4641825768
E-post: info@borstahusens-ss...

Se all info