14 april, aktuellt på hamnen

  • 14 apr 2021

Våren är trots allt på gång snart, och många jobbar med sina båtar för fullt. Nedan lite allmän info, håll till godo!

Hej!
Mellan regnskurarna och snöfallen tittar vårsolen fram och det värmer gott. 
Båtägarna (en hel del i alla fall) finner en anledning att sätta igång med vårarbetet på båten, en del är redan klara.
Nu på fredag, 16 april, väntar sjösättningsomgång nr 2, och ett 20-tal båtar förväntas att hitta sitt rätta element.
Du som ännu inte lyft på presenningen  borde kanske börja fundera på det?
Och du som behöver hjälp av Gunnar med kranbilen, boka in dig på sjösättningslistan i klubbhuset, det börjar fylla på rätt rejält nu.
De dagar som är aktuella för sjösättning är:  Fredag 23/4 (INSTÄLLD), Lördag 24/4, Fredag 7/5, Lördag15/5.
"På grund av förekommen anledning", som det ju heter, så är det INTE tillåtet att köra ner med bil på hamnplanen de dagar det är sjösättning. (Inte ens du som "ska bara" får köra ner då!).
Då är HELA hamnplanen ett enda stort arbetsområde för kranbilen, och vi ber alla att respektera detta. Behöver du ha ner större/tyngre prylar på hamnen så finns det kärror och vagnar att tillgå. Parkera längs med Nedre gatan, eller lämna bilen hemma.
Den årliga hamnstädningen i år blir av tisdagen den 18 maj, då samlas de som har möjlighet för att se till att allt blir i ordning på hamnens område.
Detta innebär att de båtar som finns på hamnplanen och stejlebackarna ska vara sjösatta innan dess.
Tänk också på att det är ditt ansvar att se till att det är städat där du hade din båt. Innebär att alla färgburkar, penslar, spillolja, etc etc ska vara borta, sopa och plocka undan. Miljöfarligt avfall skall du INTE lägga in i miljöhuset, det forslar du själv till LSR Återvinningsanläggning på industriområdet.
Din vagga / ställning / bockar etc monterar du ner och samlar ihop samt ställer borta vid grusplanen söder om mastskjulet. Tyngre saker hjälper hamnmästarna till med. Du som INTE monterar ner din vagga etc får vara beredd på att betala en slant för  "skrymmande gods" på grusplanen. Detta gäller även båt-trailers.
För de som har sin båt på norra sidan så gäller samma som i tidigare meddelanden, dvs ni får vara beredda på något begränsad tillgång till kajen direkt från land vid Pumphuset. Man får gå en liten extra bit runtom vid Cement och ta sig över vid de passagetrappor som finns. Arbetet beräknas vara färdigt för den här gången i vecka 17, och kajen helt avetablerad och röjd de närmaste dagarna efter 1:a maj.
De nya försörjningsstolparna är nu inkopplade avseende el och vatten
(undantaget där kajrenoveringen pågår).
På måndag den 19 april kommer alla stolpar att programmeras om så att alla måste ha ett "Hamnkort" och betala för den el man förbrukar.
Ditt personliga Hamnkort köper du i vår biljettautomat vid hamnkontoret. Kostnaden för själva kortet är 50 kr, och det är förladdat med 200 kr för el. Vill du registrera kortet i ditt namn (bra o du skulle råka tappa det) så gör du det hos Alf på hamnkontoret. Vill du fylla på med mer för att betala el så gör du det i automaten.
Kortet har inget utgångsdatum, gäller alltså även kommande säsonger.
Följande tider gäller för att hämta ut Hamnkortet från hamnkontoret:

Dag

Kontoret öppet

Passerkort/Hamnkort

Mån

8-12

11-12

Tis

8-13

12-13

Ons

8-13

12-13

Tors

8-12

11-12

Fre

8-16.30

12-13, 16-16.30

Instruktioner för el-stolpe finner du HÄR
Seglarhälsningar 
Uwe Puls
Ps.
Vad händer med vårt traditionella 1:a majfirande, dvs årets officiella säsongstart?
Tyvärr blir det inte något allmänt firande med kanonskott, ÖV-kören och frukost i klubbhuset i år heller, pga av vad som antas gälla då beträffande Covid-19.
Nations och sponsorflaggor kommer givetvis upp ändå!
Låt oss hoppas på att ordningen är återställd till 2022.
Ds.